Референдум в Дружба

Инициативи, акции и мероприятия на Сдружението и граждани

Re: Референдум в Дружба

Мнениеот zoya_consulova@abv.bg » 15 Мар 2011, 18:16

Драги "Гост".Не ми харесва да си контактувам с анонимен човек,но......Надявам се да си над 50 години,а не млад човек.Не защото ти мисля злото,а защото този начин на противопоставяне - "или,или - ако не мислиш и действаш като мен ,значи си против мен" е остатък от времето преди 1989 година и все още се използва от последователката на партията от тези години и би било жалко един млад човек,който не е живял в онези години да го използва.Има много начини да се постигне една цел,но популизма не е от методите които използваме.
Зоя Консулова
zoya_consulova@abv.bg
 

Re: Референдум в Дружба

Мнениеот Орлин » 15 Мар 2011, 19:21

Аз нито съм член на ГЕРБ нито представлявам ГЕРБ, нито пък Сдружението може да бъде отъждествявано с една или друга партия.

Искам да Ви кажа, тук и сега, преди всички останали да са чули за това, че днес, благодарение на услилията полагани от членове и активисти на дружението, в крайна сметка бе взето решение за отпадане на над 80% от планираното застрояване в междублоковите пространства.

И това е резултат от неуморни услилия, макар и не толкова публични. Без да бъдат кичени с празни по смисъл имена, усилията на Сдружението в крайна сметка са пример за правилния начин, по който гражданското общество може реално да влияе.

В крайна сметка, целта е постигната в голяма степен.

Огромни благодарности на Зоя и останалите, които реално имат заслуга за това.
Аватар
Орлин
 
Мнения: 225
Регистриран на: 13 Яну 2006, 17:03

Re: Референдум в Дружба

Мнениеот PetkoPetkov » 16 Мар 2011, 00:26

Не мога да разбера, защо продължавате да ни заблуждавате и да ни хвърляте прах в очите. Какво ново застрояване е отпаднало в жк Дружба 1 например - остават си и новите три блока между блокове 100 и 118, и новото застрояване до разграбената детска градина на ул.Тирана и сградата до банка ДСК и всички останали новопредвидени строежи - просто защото никой не ги е обсъждал на 15.03 в ОЕСУТ. Така че нека твърдо се подкрепи инициативата за референдум, с който всеки от нас да си каже мнението и после всички да се съобразяват с него. Не на 80% за Дружба 2 втора част, а на 100% за и за Дружба 1 и за Дружба 2.

Орлине, ти може да не си член на ГЕРБ, но и баща ти е заместник министър на ГЕРБ и майка ти е висш функционер на ГЕРБ в Столичния общински съвет и в парламента.Така, че си ми ясен!
PetkoPetkov
 
Мнения: 5
Регистриран на: 16 Мар 2011, 00:25

Re: Референдум в Дружба

Мнениеот Гост » 16 Мар 2011, 10:01

Ахааа, синчето герберско се прави на луд и лъже хората, че няма нищо общо.
ГЕРБ трябва да подкрепи инициативата и да каже своето твърдо "НЕ" на презастрояването, така никакво политизиране няма да има.
Ако герберите не го направят, въпросът пак няма да се политизира, защото просто ще стане ясно, че ГЕРБ обслужва интереси на предприемачи, които искат да строят върху градинките и детските площадки на Дружба.
Гост
 

Re: Референдум в Дружба

Мнениеот Орлин » 16 Мар 2011, 10:10

Г-н Петков, г-н "Гост", първо бих искал да Ви помоля да не си позволявате да ми говорите на "ти".

Колкото до референдума - явно не сте наясно с фактите - тази подписка се провали, няма как да я подкрепим сега, защото срокът за събиране на подписи изтече. Това не означава, че не подкрепяме частта от инициативата, която се отнася до презастрояването. Направихме много в тази посока.

Явно не сте наясно и с това, че премахването на съществуващи сгради и такива, за които е дадено разрешение преди започване на изготвянето на подробните устройствени планове, не е възможно чрез процедурата по обсъждане и внасяне на възражения по плановете. Но що се отнася за плановете за бъдещо уплътняване и застрояване в междублокови пространства и зелени площи, постигнатото е много.

Смятам, че темата се изчерпа и я затварям.
Аватар
Орлин
 
Мнения: 225
Регистриран на: 13 Яну 2006, 17:03

Предишна

Назад към Акции и инициативи