Да запазим Дружба зелена

Инициативи, акции и мероприятия на Сдружението и граждани

Да запазим Дружба зелена

Мнениеот zoya_consulova@abv.bg » 03 Апр 2011, 09:56

"Да запазим Дружба зелена" ви кани на 09 април 2011 г. в 10:30 часа да почистим заедно едно прекрасно място.
Сборен пункт- Поляната зад блокове 223,224,225 и на гъбра на ОДЗ
Всички живеещи в Дружба 2 мечтаят за парк.Харесахме си едно място - поляните от Цариградски комплекс до Дружба 1 и баирчето.Условно го нарекохме парк "Таралежите".Борбата за незастрояването на тази територия и обособяването и в парк продължава.Нека се съберем всички на 9 април и по почистим.По този начин смятам , че ще покажем колко много държим това да стане реалност.Чували и ръкавици ще бъдат подсигурени.Ако някой има някакви инструменти ,които смята че ще от полза да ги вземе.Ще са ни нужни и по здрави чували, защото там има много строителни отпадъци от ремонтите на "добросъвестни" съседи и найлоновите няма да ни свършат работа.
zoya_consulova@abv.bg
 

Re: Да запазим Дружба зелена

Мнениеот bambam69@abv.bg » 03 Апр 2011, 11:27

+1
bambam69@abv.bg
 

Re: Да запазим Дружба зелена

Мнениеот begi » 30 Яну 2013, 15:01

Здравейте,
Искам да попитам, предвид строежа на метрото, има ли начин да се запази част от зеленината по баира и животинките там? Знае ли се, след като се завърши метрото какви са плановете за тези площи, дали ще останат зелени?
Има ли начин да се обособи като парк, да се помисли как минимално да се навреди на животинките и да се запази зеленината по време на строежа, тъй като в момента машините минават откъдето си решат, а и работниците оставят боклуци навсякъде из така или иначе обоклучената полянка?
Благодаря!!!
begi
 
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Яну 2013, 14:57

Re: Да запазим Дружба зелена

Мнениеот Zoya » 31 Яну 2013, 21:59

Не съм адвокат на работниците ,които изграждат метрото,но не те оставят боклуците и минават където си искат с машините.Добри наши съседи са се постарали и продължават да се стараят да е мръсно там.Други пък решиха да минават с колите си през поляните и да унищожат всичко което могат.Правят си дрифтчета и офроуд където им падне.
Първо за животинките които обитават баирчето и поляните.Сдружение "Дружба - София",Инициативен комитет Дружба 2 съвместно с Район "Искър",Сдружение "Дива природа" ,ръководството на Метрополитен , работници от фирмата изпълнител и много доброволци /някои от тях дори не живеят в Дружба/ преди започването на изкопните работи дни наред търсиха таралежи,за да бъдат изнесени от там.Намерихме три и ги изведохме на безопасно за тях място.Това е за участъка в който се работи сега.Акцията продължава и през март-април,когато те вече ще са будни в другите участъци,където още не се работи.
Що се отнася за зеленината след завършването на строителните дейности,то тя ще бъде възстановена там където е премахната заради изграждането на трасето.
Сдружението и Инициативен комитет Дружба 2,отдавна работят за запазването на колкото се може повече от природата там.Има и петиция за това.Ще бъде чудесно да се включат още повече хора с идеи и най важното с много желание за работа,за да се случи това.Ако имате идеи споделете ги тук или в фейсбук на страницата на Сдружението или в групата "Да запазим Дружба 2 зелена".
Zoya
 
Мнения: 1
Регистриран на: 31 Яну 2013, 21:37


Назад към Акции и инициативи