Велосипедни алеи

Инициативи, акции и мероприятия на Сдружението и граждани

Велосипедни алеи

Мнениеот bambam69@abv.bg » 03 Апр 2011, 10:35

Една не бих казал нова идея.
В доста квартали в София, като Младост, Красно село, Овча купели др. по проекти финансирани от Столична община (мисля, че парите са от европейски фондове) се изградиха и се изграждат велосипедни алеи.
Мисля, че нашия квартал е много подходящ за тази цел поради това, че все още не е презастроен и основните пътни артерии са широки и удобни.
Може ли сдружението да постави въпроса пред общинския съвет да се вземе решение за изграждане на велоалеи по протежение на бул. Проф. Цв.Лазаров, ул. Копенхаген, ул. Обиколна а и на други места в квартала.
bambam69@abv.bg
 

Re: Велосипедни алеи

Мнениеот lory » 03 Апр 2011, 12:24

Здравейте,
Идеята действително не нова, но това не пречи да е добра. И действително в Дружба това е възможно, при постигнатото добро разбиране за усилията ни районът да не се презастроява. Обсъждахме при разговорите по проектите за плановете и трасета за велосипедни алеи и те са заложени в проектите. За описаните от Вас основни комуникации, както и за много други места това е предвидено. С подробности можете да се запознаете, като разгледате проектите. Нови предложения можете да внесете във възраженията и становищата по процедурите за предстоящото обявяване на плановете самостоятелно или съвместно със Сдружението. След одобряване на плановете ще търсим подкрепа и ще направим всичко възможно за финансиране на оформянето или изграждането - в зависимост от конкретната ситуация, на велосипедни алеи.
Това е процедурата. За да се създаде нова алея трябва тя да е отразена в действащ план. За район Младост, който визирате това бе постигнато през новите планове, за останалите райони не съм така добре запозната.
Ще проверя и ако има правна възможност при изградени комуникации с широки тротоари - като Цв. Лазаров да се направи очертаване на велосипедната зона в процедура на приемане на нови планове - ще търсим възможност със Сдружението да стартираме нещата. Но аз съм оптимист, че "Дружба" много скоро ще има приети планове и това ще отвори и възможността за велосипедните алеи.
lory
 
Мнения: 153
Регистриран на: 18 Юли 2006, 23:53
Местоположение: Дружба-2

Re: Велосипедни алеи

Мнениеот bambam69@abv.bg » 03 Апр 2011, 17:26

Благодаря за бързия и изчерпателен отговор.
Надявам се сдружението и този път да успее.
bambam69@abv.bg
 

Re: Велосипедни алеи

Мнениеот lory » 03 Апр 2011, 22:28

Здравейте,
Благодаря за пожеланието. Дано!
Ние се стараем да успяваме, но подкрепата на всеки дружбенец е изключително ценна и полезна. Много разчитаме на Вас, на хората около Вас да бъдем заедно на общественото обсъждане.
А и на други добри идеи.
lory
 
Мнения: 153
Регистриран на: 18 Юли 2006, 23:53
Местоположение: Дружба-2


Назад към Акции и инициативи