Концерт"Шарен великден" на Народно Младежко Читалище "Георги Минчев"

Инициативи, акции и мероприятия на Сдружението и граждани

Концерт"Шарен великден" на Народно Младежко Читалище "Георги Минчев"

Мнениеот nadeta » 22 Фев 2012, 18:38

Здравейте казвам се Надежда Павлова и съм член на Народно Младежко Читалище "Георги Минчев"което е разположено на територията на Дружба 1 до 69 СОУ.Читалището е сравнително младо в сравнение с всички останали читалища на територията на Софийска община, само на 10г., но това не пречи да се развива и да извършва дейност. Народно младежко читалище „Георги Минчев” - 2001 е създадено и функционира на територията на район "Искър" и негова основна целева група са младите хора от района. Чрез работата с тези хора читалището удовлетворява своите цели и задачи. Непрекъснато повишаващата се обществена ангажираност към екологичните проблеми намира добро представяне и сред младежката аудитория в района, а вече и м детската чрез активността на читалището.За съжаление в днешно време все по малко хора се намират които да милеят и подпомагат културата.
В читалището има школа по китара Преподавател: Светлозар Христов,

Фолклорна група за народни песни "ИСКЪР" в която участват не само малки но и големи съкварталци, които обичат народната песен.Ръководител:Милена Савова.ТЕЛ. 0894-247-440, e-mail www.iskarchetaa@abv.bg.

Фолклорна театрална група "Искърче" която приобщава и образова българските деца и бъдещото поколение на България да изживеят всеки един български празник в цялото богатство на традициите и обредите, да открият красотата и уникалният смисъл на вековни ритуали, които всеки Българин носи в гените си, и да ги предадът на следващите поколения така както нашите баби и дядовци са ги предали на нас. Ръководител :Надежда Павлова 0877881886.

Събото-неделен кръжок за изкуство от мъниста в който не само се изработват бижута от мъниста а и различни цветя и дръвчета.

Макар, че никой не отпуска средства за такива дейности ние се крепим благодарение на обичта към културата, и самофинансиране. Отдавна вече общината няма средства за да празнува празника на Дружба който е през април.Колектива на читалището реши да направим концерт послучай предстоящите великденски празници, освен концерта ще има изложба на ръчно плетени поставки за яйца, изкуство от мъниста към кръжока на читалището, детски конкурс "Шарено яйце" награди и забавления.
Фолклорна театрална трупа "Искърче" ще ви зарадва с малките лазарки които ще пресъздадът празника лазаруване, а групата за народни песни ще ви създаде настроение с забавни народни песни от различни региони на страната ни.

Младият поп изпълнител на популярни песни Даниел Деянов ще ви представи новите си песни.

По покана на читалището танцова група "Вай Дудле" ще ви повесели с български хора и ръченици.

Средата на месец март ще обявим датата и часът на концерта .

ВХОД СВОБОДЕН.!!!
Добре дошли са всички!
nadeta
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Фев 2012, 16:42

Назад към Акции и инициативи