"да изчистим ... пътеката към Метростанцията на Цариградско"

Инициативи, акции и мероприятия на Сдружението и граждани

"да изчистим ... пътеката към Метростанцията на Цариградско"

Мнениеот architectura » 08 Май 2012, 08:13

Здравейте, инициативата " Да изчистим България..." е прекрасен повод да изчистим пътеката от бл.211 до Метростанцията на Цариграско шосе- боклуци,отпадъци и др. Да поизкастим клони :)) с разрешение на СО , разбира се :))

Да я направим по-защитена и добра за всички, които искат да я използват.
И да покажем,че имаме нужда от нея и тя ни е необходима :)
architectura
 
Мнения: 2
Регистриран на: 23 Апр 2010, 12:18

Re: "да изчистим ... пътеката към Метростанцията на Цариградско"

Мнениеот lory » 03 Юни 2012, 10:29

Здравейте,
Ползвам закачливия коментар на Велина, за да напомня, че кастренето на клони и премахването на растителност / въпреки закачката/ действително е задължително да става с разрешение на общинските служби по озеленяване. Искането за кастрене и премахване трябва да е от собственика на имота. Това е изискване по Наредбата за зелената система на СО - http://sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=12
Затова в конкретния случай на пътеката, такова искане трябва да бъде направено от собствениците на имотите, през които пътеката минава.

На територията на район "Искър" тази пътека е просечена през частни имоти. Известно ми е, че част от техните собственици заявяват готовност да съдействат такава пътека да има, но от говоренето до реалните действия пътят минава през подаване на необходимите заявления в общината. В този смисъл поне най-първата стъпка - искане за премахване на растителност, за да има пътека, е необходимо да постъпи в общината от собствениците на имотите, през които тя преминава, а не от желаещите да я ползват.
Подобно действие ще и тест за готовността действително да се предоставят части от частни имоти за преминаване на пешеходен достъп до станцията на метрото при Експоцентъра.

За мен по-кардиналното решение е да се постигне разбиране за осигуряването на довеждащ транспорт до метростанцията.
Защото е вярно, че тази метростанция не е изградена за осигуряване на нуждата от метро на дружбенци и в "Дружба" такива станции, макар и на не най-добрите за нас - дружбенци, места ще има - до две години при "Кауфланд" и после при езерото.
Но е полезно дотогова всички дружбенци, които искат да ползват метро, да могат да достигнат до него и най-добре, мисля аз, с довеждащ транспорт. Това вече се случва със живеещите близко до спирки на авт. 88, които ползват този автобус за връзка със станции на метрото в "Младост".
Затова и предложихме маршрут, който позволява хората от "Дружба-2" и онези от "Дружба-1", които нямат близък достъп до спирки на авт. 88, да достигат до метростанцията при Експоцентъра. При това за относително кратко време. И решението предстои да бъде взето.
А пътеката е добро решение, но за доста по-ограничен брой хора и то такива, с добри спортни заложби за катерене. Затова без да неглижираме усилията за нея, настояваме за бързо решаване по предложението за довеждащ транспорт. Междувременно се работи и по пътя от Цариградски комплекс към Цариградско, където отново проблеми със собствеността на терените създават редица трудности.
lory
 
Мнения: 153
Регистриран на: 18 Юли 2006, 23:53
Местоположение: Дружба-2

Re: "да изчистим ... пътеката към Метростанцията на Цариградско"

Мнениеот mesecinka » 12 Юни 2012, 15:26

Аз подкрепям идеята за прочистване на пътеката от магазин ЦБА до метростанцията.
Докато чакаме този довеждащ транспорт, защо да нямаме по-удобен начин да ползваме метрото. На мен ми звучи несериозно да се оправдаваме с това, че метростанция 19 не е предвидена за живеещите в Дружба 2.
По повод предложения маршрут на довеждащия транспорт. За мен е нелогично да обикалям с него из Дружба 1 и 2, за да стигна до метрото. Естествено, че бих предпочела да походя пеш. Стига да има къде да мина.
Всеки ден виждам повече и повече хора по пътеките. Ама сега е сухо. А при дъжд?
Надявам се ние, заинтересованите, да успеем да постигнем нещо.
П.П. Защо предишния ми пост изчезна?
mesecinka
 
Мнения: 9
Регистриран на: 12 Юни 2012, 15:24

да изчистим пътеката към Метростанцията на Цариградско

Мнениеот VladKt » 20 Юни 2019, 19:34

You are not right. I am assured. I suggest it to discuss. Write to me in PM.

Зрелые проститутки Москвы на kurtizanki-moskvy.com
VladKt
 
Мнения: 4
Регистриран на: 11 Юни 2019, 08:41


Назад към Акции и инициативи