ПРОБЛЕМИ НА РАЙОН "ИСКЪР"

Инициативи, акции и мероприятия на Сдружението и граждани

ПРОБЛЕМИ НА РАЙОН "ИСКЪР"

Мнениеот lory » 01 Фев 2009, 18:29

При обсъждането на проектите за подробните планове на жк Дружба освен въпросите, пряко свързани с планирането, възникваха и коментари за други проблеми на района - дупки по пътната настилка на улици, поддържането на чистотата в междублоковите пространства и около контейнерите за отпадъци, липса на улично осветление, необходимост от подобряване на транспортното обслужване и други.
Тогава тези теми не успяха да получат достатъчно внимание и отговор, защото задачата на обсъждането беше друга.
Не би трябвало обаче да ги оставим без реакция и без решение.

В желанието да свършим добре работата си бих искала да предложа заедно да определим конкретни проблеми и проблемни места на района, за които да търсим и намерим възможностите за тяхното решаване.

Важно е да получим повече мнения, изключително ценно е не само да констатираме проблема, но и да обсъдим предложения и идеи как да го решим.
lory
 
Мнения: 153
Регистриран на: 18 Юли 2006, 23:53
Местоположение: Дружба-2

Re: ПРОБЛЕМИ НА РАЙОН "ИСКЪР"

Мнениеот Орлин » 10 Фев 2009, 18:25

Като шофьор аз лично забелязвам най-вече проблемите с инфраструктурата и по-конкретно - състоянието на пътищата и организацията на движението.

- Изключително много ме дразни липсата на каквито и да е действия за разрешаване на проблема с излизане на Цариградски при 5-та част.

- Дупките и макираовката (и по-точно липсата и), както и липсата или окаянато състояние на тротоари е следващото нещо, което считам за голям проблем.

Не ми се струва нормално да бъде разкопан най-големия булевард в Дружба и да остане огромна площ по цялата му широчина, запълнена с чакъл. Това за пореден път се случи в края на миналата седмица (и до днес е така) на бул. Цветан Лазаров, в района на 68мо училище.

Абсолютно същия случай - в 5та част, малко преди колелото на тролеите.

Не знам дали е липса на координация между различни служби или общински фирми, но е недопустимо просто.

Като оставим инфраструктурата на страна, следващото нещо е презастрояването. Навсякъде се строи, а паркинги не се правят, градинки не се правят нови, да не говорим за липсата на някакъв общ стил в архитекурата на новите сдания, които никнат из цяла дружба.

Ще спра до тук, въпреки че мога да говоря за проблемите на Дружба с часове. Тези два проблема - инфраструктурата и презастрояването, които са и доста свързани, намирам за най-сериозни.
Аватар
Орлин
 
Мнения: 225
Регистриран на: 13 Яну 2006, 17:03

Re: ПРОБЛЕМИ НА РАЙОН "ИСКЪР"

Мнениеот Гост » 17 Фев 2010, 15:10

Искам да се свържа със служител в общината от строителен контрол . Става въпрос за сграда на бул. Копенхаген 38. Моля за имел или телефон.
Гост
 


Назад към Акции и инициативи