тировете минаващи през дружба

Сигнали и дискусии по наболели проблеми

тировете минаващи през дружба

Мнениеот gustavo@abv.bg » 26 Мар 2010, 21:18

Здравейте,
Във връзка със скорошния ремонт на пътната настилка на ул. Димитър Пешев, което е добра инициатива, исках да попитам преминаването на всички тези тежкотоварни тирове по нея не е ли незаконно.
Доколкото зная, в района на София,особено по малките шосета като това има ограничение за тирове и големи камиони. В младост няма да видим подобна картина, защо в Дружба се допуска...
Странно е да се намали обема и капацитета на автобус 204 ( сутрин пътуването с него доста се усложни), и така да се отстъпи място на големите камиони, които разрушават пътната настилка и са основен източник на задръстванията на това шосе.
Чу се дори, че заради тировете това шосе ще се прави на магистрала, което е безумие. По плана , който ни беше представен 87г. когато се нанасяхме, магистрала там няма!
Искам да попитам, не може ли да се постави един знак за забрана на камиони и тирове и да се наложат необходимите санкции на нарушителите, които мислят че са над закона.
Недопустимо е всред блоковете, покрай детската градина и училището, да минават тирове и да не могат да се предприемат никакви мерки по въпроса.
gustavo@abv.bg
 

Re: тировете минаващи през дружба

Мнениеот lory » 17 Май 2010, 00:24

Забраната за преминаване на определен вид автомобили се регулира, доколкото ми е известно, от КАТ чрез поставяне на съответнитв забранителни знаци.Според мен инициатива за предприемане на подобна забрана могат да предприемат и гражданите от района като се подкрепи мнението със аргументи, а такива не липсват. От Сдружението сме готови да подкрепим и да работим заедно с Вас за такава инициатива.
Що се касае до идеите за магистрала - не мисля, че има сериозни намерения в такава посока. В представените проекти на планове за Дружба няма предвиждане за разширяване на ул. Д Пешев.Ние също считаме, че разширение не е необходимо. Освен това искането на сдружението е и за оформяне и изграждане на тротоари по улицата, както и да се предвиди до тях терен за улично озеленяване, за да се изолира пътното платно от блоковете и детската градина.
Предстои да видим актуализираните и преработени проекти и да се проведе обществено представяне и обсъждане на плановете за Дружба 2 трета,четвърта и пета част. Следим обявяването на датите за това и ще публикуваме тази информация на сайта в рубрика Новини.
Надявам се тогава заедно със сдружението да отстоявате идеята за използване на ул. Д Пешев само като вътрешноквартална улица, а не като пътна връзка с индустриалната зона, поради което по него минават ТИРовете. За тях има подходи извън жилищните зони и оттам трябва да преминават.
lory
 
Мнения: 153
Регистриран на: 18 Юли 2006, 23:53
Местоположение: Дружба-2


Назад към Проблемите на Дружба и район Искърcron