Циганското гето до езерото в "Дружба 1" и сметището в съседство

Сигнали и дискусии по наболели проблеми

Циганското гето до езерото в "Дружба 1" и сметището в съседство

Мнениеот Жител на Дружба » 03 Апр 2011, 14:51

Здравейте,

Отварям нова тема във връзка с проблем, който се очертава да стане доста сериозен - незаконното циганското гето до езерото в "Дружба 1" и сметището което циганите са си заформили в съседство.

Принципно проблема е доста по-сериозен от самото гето като такова. Проблемите са няколко:

- Циганите чупят и палят кофите за боклук, крадат им колелата и т.н.
- Съответно минават с каруците (вероятно сте ги виждали) и прибират от кофите всичко което на място преценят че става за ядене или за връщане на вторични суровини.
- Когато се проберат с каруците в гетото се прави разбор и каквото не им върши работа се изхвърля в парка и поляните наоколо ( вижда се на снимката).
- самите каруци ги карат доста често деца на 5-6 години с доста висока скорост, без да се съобразяват дали има деца или други хора наоколо
- парка вече в заприличал на една голяма кална пътека, понеже с каруци и с коли се минава кажи речи отвсякъде (пак се вижда на снимката). Да не говорим че минават с колите и каруците и по алеите в парка, измежду майките с количките и децата, които си играят там.
- Друг проблем е че покрай циганите се завъдиха глутници с кучета, които са доста агресивни и се спускат по децата които играят навън.
- Циганите крадат и кабели и съответно ги палят вечер, и не само вечер, за да извадят от тях желязото. Целия квартал мирише на изгоряла гума след това. Да не говорим колко е вредно за здравето.
- Друг основен проблем е че "момичетата" в гетото явно са достатъчно големи вече(12-14 годишни) и се напълни с охажори напоследък.

От околните блокове много кратно правихме подписки и писахме до кмета, но ефект никакъв.
Миналата неделя (27.03.2011) идваха и от предаването на Росен Петров - "Нека говорят..." и направиха репортаж.
Заедно с тях ходихме до кметството и говорихме с кмета на район Искър. Неговия отговор беше доста интересен:

-" Това са частни имоти, пратили сме им писма да отстранят проблема. А и вие какво искате все пак живеете в краен квартал"

Първо по регулация там са площи за озеленяване и парково залесяване. А и имайки предвид че циганите в гетото едва ли са се регистрирали в общината, на кого са пратени тези писма?
От друга страна какво значи краен квартал? - данъците ли са ни по ниски? или ако не си платиме таксите ни ги опрощават?
Ако аз или вие си изхвърлим пред блока два чувала с боклук да кажем веднага ще ни напраскат актовете, ама за циганите няма проблеми.
Преди три-четири години там пак имаше гето ама беше изринато с багери, след като от Дару кар и още няколоко "дарителя" бяха дадени 5 хиляди лева на кмета, за да го убедят ( без фактура разбира се :) ).
Иначе ми идва и друго на ума - циганите може да не плащат данъци, крадат и сеят болкуци и мизерия навсякъде, ама гласуват. И то гласуват под строй и както им каже тартора или както там му се казва, а не като нас - хората със "свободна воля". Може това да е другата причина кмета да не ги пипа, все пак избори идват.

Нека да направим нещо ако можем. Нека господата и дамите от сдружение Дружба - София да дадат едно рамо ако могат. С писане до общината ефект не постигнахме.

Поздрави и споделете мнения, ако сте съгласни с мене или ако не сте.
Жител на Дружба
 

Re: Циганското гето до езерото в "Дружба 1" и сметището в съседство

Мнениеот Жител на Дружба » 03 Апр 2011, 15:00

Ето и линк към Wikimapia.org за сателитната снимка за която говоря по-горе.

http://wikimapia.org/#lat=42.6623282&lo ... 0%B8%D1%8F
Жител на Дружба
 

Re: Циганското гето до езерото в "Дружба 1" и сметището в съседство

Мнениеот гост от Дружба » 27 Май 2011, 11:49

Все пак избори идват , какво очаквате да се направи :) Както се казва, като няма желание да се свърши една работа се намират оправдания много бързо. Живущите близо до гетото да му мислят, поне ще са в час с чалга музиката и то от най-харт :))))) Пък нашие деца "кучета ги яли" важното е да се раждат циганета та да могат да гласуват за който отпусне повече кебапчета :)
Колкото до кмета ще ме извинявате ама и и плюнката не бих си хвърлила на него, ще е голяма грешка ако го преназначат.
гост от Дружба
 


Назад към Проблемите на Дружба и район Искърcron