Тежкотоварни автомобили по тротоарите

Сигнали и дискусии по наболели проблеми

Тежкотоварни автомобили по тротоарите

Мнениеот lory » 14 Ное 2012, 13:28

От доста време с променлив успех членове на Сдружението се опитваме да спрем паркирането на тежкотоварните автомобили, зареждащи магазин Практикер в Дружба -2 върху тротоара на ул. Обиколна.
От това паркиране тротоарът бе тотално разбит и по наше настояване преди 2 години общината го ремонтира и преасфалтира.
Търсили сме подкрепа за поставяне на антипаркинг колчета, но не можем да се примирим с факта, че трябва да се харчат общински пари, за да се спре това безцеремонно и нагло отношение. Натрупали сме куп снимки, които датирани подготвяме за предоставяне на контролните органи.
От магазина поставиха една табела на товарния си вход от типа "Моля не паркирайте на тророара" и дотам. Макар че от тях зависи създаването на организацията зареждащите ги камиони да не чакат извън двора на магазина и да паркират по тротоарите.
Намерението ни е да стартираме и фотогалерия, за да можем да покажем натрупаните снимки.
Престои и среща с полицията в района по тази и други теми от тяхната компетентност.
И понеже това не е единственият случай в района - каним ви да споделите и своите наблюдения за други обекти, където тежките автомобили паркират върху тротоарите и ги съсипват.
lory
 
Мнения: 153
Регистриран на: 18 Юли 2006, 23:53
Местоположение: Дружба-2

Re: Тежкотоварни автомобили по тротоарите

Мнениеот Rea » 17 Ное 2012, 20:02

Здравейте, огромен плюс от мен за тази инициатива. Не само тежкотоварните автомобили и не само около "Практикер" са проблем. В цялата втора част на "Дружба" тротоарите са неизползваеми заради паркирали автомобили.
Достатъчно е да се разходим по бул. "Копенхаген" - почти през цялото време се върви по пътното платно, защото на тротоара са паркирали колите си клиентите на близките заведения, живеещи в околните блокове и т.н. Бул. "Цветан Лазаров" - дни наред на тротоара, малко преди отбивката за "Кауфланд" стоя паркиран тир и никой не реагира. Ежедневно заобикаляме спрели таксита и паркирани коли по този тротоар, очевидно на работещите в близките сгради.
Елементарното решение - стоп-паркинг колчета, както наслагаха около училището на "Цветан Лазаров" и детските градини наблизо. И малко ремонт на тротоарите, за да стават все пак за пешеходци.
Елементарно и не толкова скъпо усилие.
На първо време - може би горещ телефон за сигнали за нарушители.
Поздрави
Rea
 
Мнения: 8
Регистриран на: 02 Мар 2012, 11:01

Re: Тежкотоварни автомобили по тротоарите

Мнениеот Орлин » 19 Ное 2012, 18:28

Тази седмица, доколкото знам, ще бъде направена срещата с началника на районното - г-н Пашов, на която ще можем да поставим заедно и този въпрос и да чуем как може полицията да съдейства. На срещата ще бъде със сигурност и кмета - г-н Цеков, така че и пред него ще поставим въпроса и заедно ще чуем какво ще ни препоръчат и как ще ни помогнат за решението на този проблем.

Инфо за срещата ще бъде изпратено на всички абонирани за мейлинг листата, която се поддържа от районната администрация, заедно със Сдружението. Всеки може да заяви желанието си да се абонира, изпращайки имейл на info@sofia-iskar.com или на info@druzhba-sofia.com.

В новия сайт на общината, който в момента се разработва, ще има опция за абониране, но засега това става с изпращане на имейл.
Аватар
Орлин
 
Мнения: 225
Регистриран на: 13 Яну 2006, 17:03

Re: Тежкотоварни автомобили по тротоарите

Мнениеот Meg » 24 Ное 2012, 14:15

Аз мога да споделя наблюдението ми при зеленчуковата борса на бул. Амстердам, постоянно има паркирани десетки камиони, които не са само на тротоара, но и на зелените площи. Сигурна съм, че не съм го видяла само аз, а и полицаите, но....
Meg
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Ное 2012, 14:03

Re: Тежкотоварни автомобили по тротоарите

Мнениеот Орлин » 26 Ное 2012, 10:01

Всяка сутрин минавам от там и е ужасно. Борсата все едно е на самата улица. Нерядко виждам и полиция и кола на столичен инспекторат, минават, глобяват ги, те си прибират стоката и на другия ден пак са там. Явно са ни ниски глобите и им е голяма наглостта...

Другото, което ми е интерестно е, защо управата на самата борса не подава всяка сутрин сигнал и не се опитва всячески да се пребори с този проблем. Та те на практика губят от това, защото вместо да са вътре и да си плащат, търговците са отвън на улицата. Или може би подават и те сигнал, но пак не се решава проблема, не знам.
Аватар
Орлин
 
Мнения: 225
Регистриран на: 13 Яну 2006, 17:03

Re: Тежкотоварни автомобили по тротоарите

Мнениеот lory » 30 Ное 2012, 00:54

Присъединявам се към оценката, че проблемът с паркирането върху тротоарите при борсата е много сериозен. Знам,че от общината и инспектората много често правят проверки там и глобяват, но ще се съглася, че глобите не стряскат особено нарушителите.
Последната "хитрина", за която научих е, че търговците на сезонната в момента стока - зелето, не го свалят от бусовете, а в момента, в който се появят проверяващите - вратите на буса се затварят и се разиграва сценката "нищо не търгувам, само си стоя". Това е още един аргумент проверките и санкциите да са насочени не само срещу търговията без съответните разрешителни и заплатени такси, но и срещу самото паркиране върху тротоарите.
Вече е уточнена дата за срещата ни с ръководството на 8-мо РПУ - 4 декември, 18,30 ч. отново в Дома на културата. Каня всички, които се вълнуват от темата, да чуем отговорите на полицията и районната администрация и да обсъдим предложения.
lory
 
Мнения: 153
Регистриран на: 18 Юли 2006, 23:53
Местоположение: Дружба-2


Назад към Проблемите на Дружба и район Искърcron