Изграждането на бул. Копенхаген

Сигнали и дискусии по наболели проблеми

Изграждането на бул. Копенхаген

Мнениеот lory » 26 Яну 2013, 01:45

Мисля, че тази тема ще вълнува доста съкварталци, затова ми се иска да допълня написаното в "Новини", а в последствие да добавям и нова информация по темата.
През 2013 г. се планира изграждането на участъка на бул. "Копенхаген" от ул. "Обиколна" до моста/естакадата при "Цариградско шосе". Както е написано в новините на сайта - за тази част има влязло в сила разрешение за строеж.
Малко подробности за проекта. Общата дължина на този участък е 700 м. Булевардът ще се оформи от двете страни на вече съществуващото трамвайно трасе, което ще е със ширина от 8,00 метра. Трамвайната линия ще е отделена от пътните платна чрез зелени площи със ширина 3,00 м. Пътното платно във всяка посока ще е трилентово. Тротоарите от двете страни на булеварда е предвидено да са със ширина от 5,00 м.
Самото строителство ще включва както изграждането на пътните платна, така и на съпътстващата инфраструктура, необходимото доизграждане на релсовия път и отводняването му, както и на контактно-кабелната мрежа и улично осветление.
Поздрави,
Лорита Радева
Сдружение "Дружба - София"
Председател на УС
lory
 
Мнения: 153
Регистриран на: 18 Юли 2006, 23:53
Местоположение: Дружба-2

Re: Изграждането на бул. Копенхаген

Мнениеот bambam » 26 Яну 2013, 19:16

Хубава новина. Все пак имам 2 въпроса ако някой знае отговорите им:
1. Началото е насрочено за тази година а кога е крайния срок за изпълнение на проекта?
2. Как ще стане връзката с Цариградско (от снимката се вижда че се предвижда изграждане на кръгово)?
bambam
 
Мнения: 36
Регистриран на: 17 Дек 2012, 10:01

Re: Изграждането на бул. "Копенхаген"

Мнениеот lory » 26 Яну 2013, 22:15

Планираме с кмета на района да организираме среща със зам.-кмета по транспорт на Столична община г-н Л. Христов за публично представяне на проекта пред дружбенци. Това е продължение на идеята, която искаме да превърнем в традиция, за срещи в района по вълнуващи съкварталците ни теми.
Както е написано в новината на сайта - в СОС предстои през февруари да се гласува Програмата за изграждане и реконструкция на транспортната инфраструктура на София за 2013-2016 г. В нея е включено изграждането на бул. "Копенхаген". Подписването на кредитното споразумение с ЕИБ за финансирането се очаква през м. април. Това са конкретните неща, които мога да коментирам в момента.
Мисля, че краят на февруари или началото на март е подходящото време за организиране на упоменатата по-горе среща. За да има повече и по-конкретна информация за питането за начало и край на първия етап на строителството, както и по втория въпрос - за техническия проект на връзката с Цариградско. Приложената схема на сайта е извадка от Общия устройствен план.
Разбира се, ако разполагам по-рано с повече конкретика - ще я публикуваме в сайта на Сдружението.
Поздрави,
Лорита Радева
Сдружение "Дружба - София"
Председател на УС
lory
 
Мнения: 153
Регистриран на: 18 Юли 2006, 23:53
Местоположение: Дружба-2

Re: Изграждането на бул. Копенхаген

Мнениеот иваниванов » 22 Май 2013, 10:13

Уважаема госпожо Радева,

в момента текат успешно процедурите по обществената поръчка за бул. Копенхаген, надявам се в скоро време да видим започването на строителните работи. Искам да Ви попитам има ли някаква яснота около проектната връзка с Цариградско шосе? Ще бъде ли под формата на кръгово кръстовище, както на схемата публикувана тук през януари или се предвижда друга развръзка? Също така в документацията на обществената поръчка се споменава "новото трамвайно ухо", какво точно се има предвид, ново ухо при кръговото под Цариградско шосе или новото проектирано в бъдеще ухо при метростанция 18 "Младост 3"? Благодаря предварително.
иваниванов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Май 2013, 10:10

Re: Изграждането на бул. Копенхаген

Мнениеот Орлин » 26 Юли 2013, 09:57

Тук може да бъде разгледана актуална скица на проекта за продължение на бул. Копенхаген до Цариградско шосе: http://druzhba-sofia.com/новини/актуална-скица-на-проекта-за-продължение-на-бул-копенхаген-в-дружба-2

Изграждането на продължението на бул. Копенхаген до Цариградско шосе се очаква да приключи преди края на 2013 г.
Поздрави,
Орлин
Аватар
Орлин
 
Мнения: 225
Регистриран на: 13 Яну 2006, 17:03

Re: Изграждането на бул. Копенхаген

Мнениеот Орлин » 26 Юли 2013, 10:02

Накратко още малко инфо за проекта:
(1) трамвайното трасе на този етап остава както е в момента и ще бъде продължено вбъдеще, когато се изгради продължението от Цариградско шосе до Младост-3
(2) продължението на булевард Копенхаген до Младост-3 остава за бъдещ етап, като започват отчуждителни процедури, но още няма срок за изграждането на това продължение;
(3) подобна е ситуацията и с продължението от бул. Цветан Лазаров до бул. Амстердам (връзка м/у Дружба-1 и Дружба-2)
(4) връзката на бул. Копенхаген с Цариградско шосе няма да е с кръгово под Цариградско, но ще има връзка и излизане, както в посока Център, така и в посока Пловдив. Връзката в посока Пловдив ще се осъществи, като се направи възможно включването от Самоковско шосе преди кръстовището към Техномаркет. Тоест ако се идва от Дружба по бул. Копенхаген, се минава под Цариградско, завива се надясно и се качва на Цариградско шосе с десен завой в посока Пловдив.
Поздрави,
Орлин
Аватар
Орлин
 
Мнения: 225
Регистриран на: 13 Яну 2006, 17:03


Назад към Проблемите на Дружба и район Искърcron