Улиците в квартала

Сигнали и дискусии по наболели проблеми

Re: Улиците в квартала

Мнениеот Орлин » 22 Май 2013, 22:34

Аз също благодаря на г-н Цеков за отговора. Разчитаме това да не остане изолиран прецедент, а да бъде началото на една открита и директна комуникация между местната власт - във Ваше лице, и гражданите на квартала, които използват този форум като място за дискусии на проблемите на Дружба и р-н Искър като цяло.

Оставаме будни и критични към Вашите действия и се надяваме да бъдете активен участник, разбира се, доколкото натоварената Ви програма го позволява, в този форум, а и като цяло да бъдете отворен към нашите въпроси, както и нашате, надявам се - градивна, критика.

Виждам, че се работи и в момента по улиците и знам - от разговори с Вас, че и лично следите изпълнението на ремонтните дейности. Позволявам си да Ви поздравя за положените усилия, но и да обърна внимание на един проблем, свързан с темата улици и дупки, а именно:
Разкопаването за прокарване на вода/ток и др. комуникации много често оставя твърде трайни следи върху улиците в квартала. Мога да дам за пример улицата до поликлиниката в Дружба-1, където все още не е асфалтирано след разкопаването на улицата по дължина и напречно на улицата... Съществува ли и съответно защо не сработва някакъв механизъм за контрол, който да не позволява подобни ситуации, в които една често използвана улица остава разкопана с месеци? Кой извършва контролът в подобни случаи и не съществуват ли лостове за дисциплиниране на инвеститорите, на фирмите за комунални услуги, които причиняват тези проблеми, копаейки и оставяйки след себе си съсипани улици?
Поздрави,
Орлин
Аватар
Орлин
 
Мнения: 225
Регистриран на: 13 Яну 2006, 17:03

Re: Улиците в квартала

Мнениеот joe » 04 Юни 2013, 13:54

Искам да изкажа искреното си изумление. Вярвах, че някъде нещо може и да се задейства и евентуално следващата година, когато вече няма накъде, да бъдат предприети действия, но в случая съм приятно изненадан.

Радвам се, че въпреки всичко са взети мерки по ремонтирането на пътната настилка.

Колкото до коментара на Орлин мога да кажа, че е редно такива "предприемачи", инвеститори и каквито искате ги наречете да отнасят яката санкция. Не виждам защо, след като са нарушили пътната настилка, подобните му там фирми да ремонтират това, което са сътворили.
joe
 
Мнения: 4
Регистриран на: 30 Апр 2013, 13:23

Re: Улиците в квартала

Мнениеот pepche » 24 Окт 2013, 12:25

Здравейте, една хубава новина да споделя с всички заинтересовани:) Снощи прибирайки се от работа не можете да си представите колко изненадана останах като видях, нарязаните и подготвени за асвалтиране междублокови улички в Дружба 1 по точно около бл.121,122, 123. Браво :) тъкмо се бях притеснила, че старата ми раздрънкана колица ще се разпадне на съставните си части някоя сутрин и ще си остана в някоя дупка :)))))
Много се надявам и в останалите вътрешни улици на квартала да са взети подобни мерки, също обръщам внимание за улиците около 4-то училище , там също има доста за закърпване .
pepche
 
Мнения: 9
Регистриран на: 25 Юли 2013, 16:03

Предишна

Назад към Проблемите на Дружба и район Искърcron