Довеждащ транспорт до метро

Сигнали и дискусии по наболели проблеми

Довеждащ транспорт до метро

Мнениеот lory » 28 Юли 2013, 21:13

Предстоящото изграждане до края на 2013г. на бул. "Копенхаген" до "Цариградско шосе" и изграждането на недовършения участък от улица "Обиколна" до края на 2014 г. ще създаде реални възможности за връзка чрез довеждащ транспорт на всички части на жк "Дружба-2" с метростанции 19, 20 и 21. Последните две се планира да бъдат открити в края на 2014 г.
Затова още на този етап от Сдружението откриваме нова тема във форума, в която ви каним да коментираме и обсъждаме различни предложения за варианти на довеждащ транспорт от различните части на района към 19 МС и към изграждащите се метростанции.
Планираме и организирането на няколко обществени дискусии, на които да обсъдим предложенията, а представителите ни в местната власт да поемат ангажимент за тяхната защита и изпълнение. Убедени сме, че подобна идея е навременна, т.к. финансовото осигуряване на такива идеи трябва да стане стане с бюджета на общината за 2014 г.
Очакваме вашите мнения и идеи във форума.
Поздрави,
Лорита Радева
Сдружение "Дружба - София"
Председател на УС
lory
 
Мнения: 153
Регистриран на: 18 Юли 2006, 23:53
Местоположение: Дружба-2

Re: Довеждащ транспорт до метро

Мнениеот lory » 28 Юли 2013, 23:05

Още един аргумент за дискусията:
Преди известно време Кметът Фандъкова, а след това и Директорът на Метрополитена инж. Стоян Братоев обявиха за намерение на Столична община за провеждане през следващата година на пилотен проект на територията на район Искър за въвеждане на комбиниран билет за метро и довеждащ транспорт. Според съобщеното идеята е да се изследва вариант с комбинирания билет на щената на един билет за градски транспорт да се ползва автобус/тролей като довеждащ транспорт и после метро. За целта в автобусите/тролеите от довеждащите линии ще трябва да бъдат монтирани същите четци за билети, както в метростанциите.
Разбира се, за да бъде в услуга на максимален брой дружбенци, тази идея би трябвало да се обвърже с такива маршрути на довеждащия транспорт, които са в близост до максимален брой от блоковете.
Поздрави,
Лорита Радева
Сдружение "Дружба - София"
Председател на УС
lory
 
Мнения: 153
Регистриран на: 18 Юли 2006, 23:53
Местоположение: Дружба-2


Назад към Проблемите на Дружба и район Искърcron