Паркинг в/у тротоара ( бул. Копенхаген )

Сигнали и дискусии по наболели проблеми

Паркинг в/у тротоара ( бул. Копенхаген )

Мнениеот congo » 21 Авг 2013, 09:47

Здравейте,
от както се засели блока зад заведение "Кайряка" неговите жители въпреки че си имат и подземен и надземен паркинг окопират тротоара на бул. Копенхаген като редицата започва буквално от спирката на тролея и завършва на кръстовището с ул. Обиколна. А в същото време паркинга на блока стои празен. Ако пожелаеш да минеш от там то трябва да излезнеш на пътното платно и ако на всичкото отгоре си с дете рискуваш и неговия живот.

Както се вижда добре от направените снимки място да минеш покрай колите НЯМА.
Мога да ви зария с подобни снимки от това място а и не само на които присъстват и номерата на автомобилите.

Предвид предстоящото строителство на бул. Копенхаген до бул. Цариградско и неговите 3 метрови тротоари мисля че трябва да се вземат мерки т.к. и там ще стане същото.

Има ли институция която да помогне, ако да кажете коя е - не ми е проблем да снимам всеки ден и да ги викам - то като сметна с 2-3 паяка за ден ще си изкрават седмичните заплати хората.
Прикачени файлове
IMG_0220_.jpg
Паркигна си е празен. Странно защо ли?
IMG_0220_.jpg (232.95 KiB) Прегледано 2539 пъти
IMG_0195_.jpg
Начало на паркинга - кръстовеището на бул. Копенхаген и ул. Обиколна
IMG_0195_.jpg (239.96 KiB) Прегледано 2539 пъти
IMG_0218_.jpg
Край на паркигна - буквално на спирката на 404 и тролей 4
IMG_0218_.jpg (235.91 KiB) Прегледано 2539 пъти
congo
 
Мнения: 2
Регистриран на: 21 Авг 2013, 09:27

Re: Паркинг в/у тротоара ( бул. Копенхаген )

Мнениеот Водолей » 21 Авг 2013, 10:58

Подкрепям с две ръце congo за проблема с тротоарното пространство и добавям, че и по-надолу от автомивката след бул.Цв.Лазаров и нагоре до публикуваните снимки от congo е все същият проблем.Всички спокойно са си паркирали на тротоара колите.В един друг красив град са решили проблема така:Пространството върху тротоара откъм шосето е отделено в дълбочина с колчета, колкото да паркира 1 кола под диагонал, а откъм вътрешната страна на тротоара след колчетата има обособен тротоар.Така има място за всички и никой не нарушава пространството на другия.Ако може да се променят нещата със съответното уведомяване на инстанциите по проблема ще бъде чудесно!
Водолей
 
Мнения: 3
Регистриран на: 21 Авг 2013, 10:34

Re: Паркинг в/у тротоара ( бул. Копенхаген )

Мнениеот Орлин » 23 Авг 2013, 13:51

Не е само там така, но конкретно за това място знам, че преди време се бяха ентусиазирали от общината инспекторите и бяха понаписали фишове. Не, че това накара хората да спират там...

Винаги, когато става въпрос за проблеми с паркиране, се опитвам да гледам на проблема и от двете страни, защото, разбира се, като пешеходец и използващ тротоара по предназначение, поначало съм склонен да изисквам строго решение, за да не се паркира изобщо на тротоара. В същото време, обаче, трябва да си даваме сметка, че тези, които паркират там не са някакви извънземни вандали и вероятно имат своята причина - било липсата на паркинг наблизо или високата му цена.

Също така, много често тези нарушители, паркират така, просто защото може - тоест няма колчета, няма кой да ги глоби и както неведнъж съм чувал "те всички така паркират".

Колкото до институцията, към която трябва да се обърнем, това според мен е инспектората, който има инспектори в нашия район. На сайта на район Искър, в секция Контакти най-долу има телефони на инспекторите: http://raioniskar.bg/контакти

Столичен инспекторат към район "Искър" тел.: (02) 979 07 23; (02) 979 07 17

Моите впечатления са, че най-голяма вероятност да се заемат с даден проблем има, когато се подаде писмена жалба, която се пише в свободен текст, може и снимки към нея да се прикачат и се подава в Деловодството - тоест в райнната администрация срещу езерото. Може да се адресира директно към кмета, вероятно вътрешно ще си я резолират към който трябва.

Иначе на една среща с ръководството на нашето РПУ поставихме въпроса с непарвилното паркиране и дали можем да подаваме сигнал със снимка и като свидетели да внесем това в полицията, за да бъдат глобени нарушителите. Отговорът беше, че няма механизъм, по който това да може да се случи и не могат да налагат глоби на базата на свидетелски сигнал и снимка. Така че остава вариантът с инспектората - ако сигнал по телефона няма ефект, писмен такъв и така...
Поздрави,
Орлин
Аватар
Орлин
 
Мнения: 225
Регистриран на: 13 Яну 2006, 17:03


Назад към Проблемите на Дружба и район Искърcron