от Орлин » 25 Апр 2014, 14:37
Няма проект още, т.к. той ще е част от това, което ще изработи спечелилия обществената поръчка. В самата покана за поръчката трябва да има конкретните изисквания към проекта. Поканата за обществената поръчка още не е качена на сайта на Метрополитен, за да видим точните параметри, но това, което знаем е:
Ще бъде изграден пешеходен тунел, започващ от ул. Обиколна - от спирката на градския транспорт, която тепърва предстои да се изгради с продължението на ул. Обиколна. Това ще е горе-долу накрая на Цариградски комплекс, някъде до бл. 272 от това, което аз разбрах. От там тунелът ще е с дължина около 200 м, като ще има около 100 м травелор (каквито има от Орлов мост до университета в подлеза). Накрая на тунела ще има асансьори, които ще качват в метростанцията.
Проектът няма нищо общо с въпросната пасарелка и е много по-адекватно решение, т.к. от една страна ще предоставя чист, бърз и безопасен достъп, а от друга - ще прави връзка директно от автобусната спирка на Обиколна с метрото, така че ще може да се организира много по-адекватен довеждащ транспорт.
Общо взето, аз поне съм доста ентусиазиран от този проект, остава да видим в какъв срок и с какво качество ще бъде реализиран, а както добре знаем, имаме достатъчно причини да бъдем скептични. Но... да видим :)
Поздрави,
Орлин