Пишман кучкари.

Сигнали и дискусии по наболели проблеми

Пишман кучкари.

Мнениеот vasilenae » 18 Яну 2016, 17:59

Здравейте!
От няколко месеца на площадката зад блока ни - 208 - вечер започнаха да се събират пишман кучкари. Аз самата съм кучкар от 10 години, но, за мен, това не са кучкари. Само имането на куче не те прави такъв.

С две думи какъв е проблемът:
Първият път, когато чух по скимтене и лай, че куче е малтретирано от други, реших че бездомни кучета бият някое новодошло в битка за територия. Понеже продължи няколко дни, накрая погледнах и видях, че "бездомните" са със собственици.
Аз самата съм обучавала кучета и това, което правят тези момичета и момчета, е пълна глупост. Една от кучките им е доминантна и винаги с друга давят трето куче. Това НЕ Е игра. Кучето скимти, а лаят на "играещите" е от бързия лай при бой. Собственичката й въобще не е наясно как се възпитава куче. Жизнерадостно обяснява къде я е дръпнало кучето й и как е паднала. За жалост кучето й вече е голямо.
Още при влизането си на площадката "собственичките" започват да викат с "кротко, ма" и прочие "команди", които кучетата им почти не отразяват. Защо - от опит знаят, че са само викове. Същото е като при децата - кучетата отлично усещат кога сме сериозни и кога - не.
Кучкарите имат доста места за събиране в Дружба 2. Но това са хора с кучета, не кучкари, които тормозят и тях и нас. Събират се тук, а не с другите, защото просто ги мързи да отидат 100 метра по-далеч. Какво може да се направи?
vasilenae
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Яну 2016, 17:49

Назад към Проблемите на Дружба и район Искърcron