Моля за информация!

Сигнали и дискусии по наболели проблеми

Моля за информация!

Мнениеот bambam » 06 Юни 2016, 08:08

Въпросът ми е свързан с доизграждането на ул. Обиколна до ул. Копенхаген.
Това е чудесна новина с оглед на това че достъпът на жителите на Дружба до метростанция 19 ще се улесни още повече. Интересува ме, а предполагам и не само мен, дали се предвижда и изграждане на някакви пътеки от изхода на тунела към блоковете в съседство (223, 225, 260) което в лошо време да улесни достъпа на хората и цялостното изграждане на местността като парк Таралежите.
bambam
 
Мнения: 36
Регистриран на: 17 Дек 2012, 10:01

Re: Моля за информация!

Мнениеот lory » 06 Юни 2016, 18:00

Отговорът на този въпрос в много голяма степен зависи от приемането на проекта на Подробен устройствен план /ПУП/ за тази част на комплекса. На територията на поляните между трасето на ул. „Обиколна“ и блоковете във втора част на Дружба-2 има доста частни имоти, които просто към момента не могат да бъдат застроявани преди да бъде приет проектът за ПУП. Идеята на Сдружението и на ИК „Да запазим Дружба-2 зелена“ е при разработване на плана с инструментите на градското планиране да се обособят/групират зони за частните имоти и зони – терени общинска собственост, върху които да бъде изграден парк „Таралежите“. За тази идея имаме подкрепа от Столична община и от район „Искър“. Тя ще бъде заложена в ПУПа. Подкрепя се и от новия главен архитект на София, както имахме подкрепата и на арх. Диков преди това.
Ако планът бъде приет в предложения вид и се обособи парк „Таралежите“, то през алейната мрежа в него могат и ще се търсят преките пешеходни връзки, за които питате. Преди приемане на плана е нереалистично да се посочат трасета за пешеходни връзки, именно заради наличието на частните имоти. Естествено няма и как да бъдат изграждани, освен нещо от рода на насипаната с чакъл настояща пътека.
В най-лошия възможен вариант – обжалване на плана и блокирането му от собствениците на частни имоти, ще се търсят варианти да се изграждат възможните пешеходни връзки към ул. „Обиколна“ през терени общинска собственост.
Поздрави,
Лорита Радева
Сдружение "Дружба - София"
Председател на УС
lory
 
Мнения: 153
Регистриран на: 18 Юли 2006, 23:53
Местоположение: Дружба-2

Re: Моля за информация!

Мнениеот bambam » 07 Юни 2016, 10:55

Благодаря Ви за информацията, г-жо Радева. Дано ПУПа се реализира по начина който е предвиден защото това ще е много полезно за жителите на квартала ни.
bambam
 
Мнения: 36
Регистриран на: 17 Дек 2012, 10:01


Назад към Проблемите на Дружба и район Искърcron