Помощ за уличното осветление

Сигнали и дискусии по наболели проблеми

Re: Помощ за уличното осветление

Мнениеот lory » 13 Апр 2009, 13:37

Здравейте,
ще потърсим информация от районната администрация за уличното осветление по улиците, които посочвате и за възможностите района пред блоковете да бъде осветен и ще ви предоставим отговор тук - във форума.
lory
 
Мнения: 153
Регистриран на: 18 Юли 2006, 23:53
Местоположение: Дружба-2

Re: Помощ за уличното осветление

Мнениеот Гост » 14 Юни 2009, 23:44

Ето още едно тъмно място в Дружба. Става въпрос за осветяване на между блоковото пространство между бл. 528 и бл. 527. Там има детска площадка и вход на блок, ама е истински мрак вечерно и нощно време. И е така от години. Обръщам се към Сдружението за съдействие. Вече сложиха пейки пред входа, поправиха и тези на детската площадка. Остава проблема с осветлението. Много се надяваме на съдействие. Информирахме лично нашата общинска съветничка и ... чакаме. Нали затова помагахме да изберем Томов за кмет. Нека сега помогне и на нас. Да стане светло и да не мислим жените и децата всяка вечер, когато се прибират.
Не знам дали ГЕРБ ще помогне, но се надяваме на Сдружението. Нали спряхме магистралата с нашите подписи. Хайде сега да поставим и осветление.
Гост
 

Re: Помощ за уличното осветление

Мнениеот Val » 18 Юни 2009, 00:37

За осветлението пред бл. 528 и детската площадка между този блок и бл. 527.
Има движение. Вчера след реакция на Сдружението на място дойдоха заместник-кмета Боби Йорданов с двама представители на фирмата, която ще извърши поставяне на стълбове и връзване на осветлението. Браво на активността на Любо Дамянов от северния вход на бл. 528, не ни остави на мира в Сдружението. След тази среща и направените договорки в присъствието на общинската съветничка Лорита Радева струва ми се, че ще се реши въпроса с осветлението. Трябва да се знае, обаче, че тази дейност е извън планова и малко силово притискаме общинските власти. Получихме все пак тяхното уверение да свършат работа и до края на месеца да придвижат проекта. Ние от Сдружението ще следим тяхната активност и чрез нашите представители във властта ще настояваме поетия ангажимент да бъде изпълнен до изборите. Сега властта е по-чувствителна и ние гражданите трябва а се възползваме от това й състояние.
Убеден съм, че ще успеем, заедно!
Val
 
Мнения: 16
Регистриран на: 13 Авг 2006, 01:08
Местоположение: Дружба 2

Re: Помощ за уличното осветление

Мнениеот gattanegra@data.bg » 23 Авг 2009, 02:19

АМи аз писах много жалби. И оня ден пак...
От 97 блок в дружба 1 няма как да ида до която и да била спирка по тъмно!
gattanegra@data.bg
 

Re: Помощ за уличното осветление

Мнениеот atanas » 27 Окт 2009, 15:48

Мога да посъветвам кмета на града, както всеки друг кмет, да се замисли за коренна смяна на уличните лампи с диодно осветление. Гледах скоро един филм за град в Италия, където цялото улично осветление е диодно и сметките им веднага са намалели с пъти!
Диодното осветление е супер икономично и на практика почти вечно! Живота на диодните лампи е над 100 000 часа, като след това лампата не изгаря както е при обикновените, а само намалява яркостта си с 10-15%.
Ето малко примери за улично диодно осветление - http://www.nasena.eu/index.php?cPath=47
atanas
 

Re: Помощ за уличното осветление

Мнениеот Гост » 16 Сеп 2010, 08:59

Do you understand that this is high time to get the loans, which would make your dreams come true.
Гост
 

Предишна

Назад към Проблемите на Дружба и район Искърcron