Дом на културата "Искър"

Сигнали и дискусии по наболели проблеми

Дом на културата "Искър"

Мнениеот Bojko_92@abv.bg » 12 Авг 2006, 22:31

Дом на културата "Искър" е най-стария културен дом в София.Строен е през петдесетте години на миналия век и е един от символите, заедно с Езерото, на квартал "Дружба".Той е ценно културно наследство на нашият квартал и съчетава у себе си много различни стилове- бароков, дорииски, соц-арт...За жалост до сега не му е правен нито един основен ремонт.В момента е в плачевно състояние.Средства- няма.Фасадата пада(с риск да рани или убие някого), вентилационната система не функционира добре, има проблеми с осветлението, залата се нуждае спешно от ремонт, особено е нужна озвучителна техника и т.н.Какво можем да направим ние- гражданите на Дружба- за да запазим тази културна ценност?Очаквам вашите предложения, а за контакти, моят e-mail e: Bojko_92@abv.bg

Поздрави: Б.Цветанов
Bojko_92@abv.bg
 

Re: Дом на културата "Искър"

Мнениеот Орлин » 15 Авг 2006, 09:29

Здравейте г-н Цветанов!

Знаете ли кой стопанисва сградата? Може да се изготви проект и да се кандидатства за финансиране по някоя от европейските програми, но за целта трябва активното участие на институцията, която стопанисва сградата.
Аватар
Орлин
 
Мнения: 225
Регистриран на: 13 Яну 2006, 17:03

Re: Дом на културата "Искър"

Мнениеот Божидар Цветанов » 15 Авг 2006, 23:31

Може би за жалост, но сградата се стопанисва от Столична Община.Знам, че това не е в областта на Район "Искър", но все пак е на негова територия и е културно наследство на жителите на квартал "Дружба".А за европеиските програми, няма програма за отпускане не парични средства, условията на която да отговаряме.Единствените програми са свързани с обмен на информация.Сега съм доста уморен, но утре ще напиша нещо повече относно Дом на културата "Искър".
Поздрави:Божидар Цветанов
Божидар Цветанов
 

Re: Дом на културата "Искър"

Мнениеот Val » 16 Авг 2006, 18:55

Божидаре,
Подкрепям изцяло идеята за Дома на културата в район Искър. Аз самият имах възможността преди два месеца да я разгледам отвътре. Много приятно съм изненадан от вида на колоните, орнаментите и цялостния интериор. Наистина сградата и отвътре и отвън се нуждае от ремонт за да блесне с хубостта си. Сигурен съм, че ако се намери правилната формула много от нас ще помогнат.
Val
 
Мнения: 16
Регистриран на: 13 Авг 2006, 01:08
Местоположение: Дружба 2

Re: Дом на културата "Искър"

Мнениеот Божидар Цветанов » 16 Авг 2006, 19:10

Според мен една подписка до Г-н Борисов ще предизвика някакъв интерес.Но трябва да се допитам до Вас- моите съккварталци- дали вие сте съгласни с тази моя идея?
Божидар Цветанов
 

Re: Дом на културата "Искър"

Мнениеот Deathruler@abv.bg » 27 Окт 2006, 20:53

Много се извинявам, че няма нищо общо с темата ви, но бих помолил ако може някой да ми обясни как се стига до този културен дом в кв. Дружба
мерси предварително,
Боби
Deathruler@abv.bg
 

Re: Дом на културата "Искър"

Мнениеот Орлин » 27 Окт 2006, 21:07

Отиди на http://bgmaps.com и търси:
Град: София
ул./бул./пл./ж.к: Дружба-1
№/блок: 146
Ще намери блок 146, който се намира на отсрещната страна на бул. Кръстьо Пастухов спрямо Дом На Културата Искър. По картата би трябвало да се ориентираш. Автобус 604 минава точно по бул. Кръстьо Пастухов.
Аватар
Орлин
 
Мнения: 225
Регистриран на: 13 Яну 2006, 17:03

Re: Дом на културата "Искър"

Мнениеот Bojko_92@abv.bg » 27 Окт 2006, 22:06

Иеее радвам се, че има хора, които се интересуват, но сега ми е интересно защо го търсиш(ако не е таина, де..)? :-P
Bojko_92@abv.bg
 

Re: Дом на културата "Искър"

Мнениеот radeval@yahoo.com » 28 Окт 2006, 10:41

Zdravejte,

Razpitah v Stolichna obshtina kakvi sa vazmozhnostite da se vinansira remonta na sgradata. Za celta ot nasha strana trjabva da se podgotvjat njakolko pisma s motivirano iskane. Nuzhna e i podkrepa ot rajonnata administracija, kojato mislja, che shte poluchim bez problemi. Zatova sled sabitieto v ponedelnik za krizata s otpadacite ot sdruzhenieto shte podgotvim pismata. Ako imate oshte idei - zapovjadaite v ponedelnil - da pogovorim sled sabitieto.
radeval@yahoo.com
 

Re: Дом на културата "Искър"

Мнениеот Bojko_92@abv.bg » 28 Окт 2006, 11:13

Хиляди благодарностти :-)
Bojko_92@abv.bg
 

Следваща

Назад към Проблемите на Дружба и район Искърcron