Browsing this Thread:
1 Анонимни потребители
Re: ТРВАМВАЙ В ДРУБЖА 2 |
||
|---|---|---|
293
![]() |
Напълно убеден съм, че този трамвай, особено, когато стига до Младост, ще има определено приложение. Никой, обаче, не може да ме убеди, че беше удачно да се похарчат 3 милиона за сегашната линия, която в момента има почти нулево приложение. Неминуемо цената щеше да е по-ниска, ако това цялата линия до Младост беше пусната в един проект, а и парите щяха да бъдат похарчени в правилния момент, защото едно е да похарчиш 3 милиона днес и друго е да отложиш този харч с една година.
Дори само лихвата на 3 милиона за една година е сериозна, какво да говорим за приложението, което можеха да намерят тези пари в бюджета на общината - например да бъдат насочени за други по-належащи инфраструктурни проекти. Тоест аз не оспорвам линията от гара Искър до Младост, а пускането на сегашната линия като самостоятелен проект, изпълнен най-малко година, преди да се стигне към начало на реализация на останалата част от линията. Просто са пари похарчени в грешен момент и вероятно повече, отколкото щеше да е нужно да се похарчи, ако се правеше на куп... И все пак, трябва да отбележа, че се радвам, че изобщо нещо се направи, ако ще и да не е най-оптималното - толкова години нямаше никакво развитие с тази линия и е повече от похвално, че най-сетне се нае общината с това. Мисля, че е повече от видно колко много се направи за последните години за инфраструктурата, просто нашата задача като граждани е да отчитаме и пропуските, за да не се допускат вбъдеще. Не съм от тези, които самоцелно критикуват и все властта им е виновна, че не им угажда, напротив - многократно сме били коректив на общината (главно на р-н Искър), но още повече пъти сме работили заедно с нея.
Изпратено на: 2/24 15:06:52
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
1
![]() |
Пускането на 23 линия в този вариант е напълно безумна и безсмислена идея.Много по-добре да се спре до свързването и с Метрото-иначе е излишно разхищение на средства
Изпратено на: 2/26 15:08:34
|
|
Transfer
|
||
|
liliya@dim
|
|
|---|---|---|
|
Гост_liliya@dim
|
Идеята да има трамвай до Дружба 2 не никак лоша, особено за живеещите във ІІ-ра и ІІІ-та част.Трамвая се придвижва значително по-бързо от троля или автобусите,само незная кои измисли тази недомислица Т23.Не е ясно и кои прибра парите.Продължението на трамвая няма да го бъде скоро.Погледнете в Регистъра за обществени поръчки,който е публичен и ще разберете сами защо!Столична община е внесла поредното "недоносче". Новата процедура е под № 00087-2009-0140 и там е изразено и мнението на експертите от АОП относно законността й. Номера на процедурата "недоносче" е 00087-2008-0118. Коментарите след като прочетете внимателно становището!
Изпратено на: 3/17 13:33:46
|
|
Transfer
|
||
||
|---|---|---|
1
![]() |
Пуснаxa трамвай №23 до Ж.К Гео Милев
Супер
Изпратено на: 7/22 20:26:25
|
|
Transfer
|
||
Ти можеш да разглеждаш темите.
Ти можеш да пуснеш тема.
Ти можеш да отговаряш на постове.
Ти cannot да редактираш своите постове.
Ти не можеш да триеш своите постове.
Ти можеш да пускаш анкети.
Ти можеш да гласуваш.
Ти можеш да прикачаш файлове към постовете си.
Ти можеш да пускаш пост без одобрение.

Transfer