Browsing this Thread:
1 Анонимни потребители
|
Гост
|
Re: Необходимост от сигнализация за пехаходна пътека |
|
|---|---|---|
|
Гост_Гост
|
Да си признач честно не съм очаквал изобщо някой да обърне внимание а камоли а се случи.
С ръка на сърцето ви благодаря за това което правите
Изпратено на: 2/24 5:59:47
|
|
Transfer
|
||
|
adi.todorov@gmail.com
|
Re: Необходимост от сигнализация за пехаходна пътека |
|
|---|---|---|
|
Гост_adi.todorov@gmail.com
|
Измина доста време от последнатановина оповестена тук за случващото се.
Трафикът на коли все - повече се увеличава а пешаходците все по - неуверени за живота си. Да сигурно този проблем не е приоритетен за общината .Трабва ли да се случи нещо за да се реагира
Изпратено на: 6/24 19:09:37
|
|
Transfer
|
||
Re: Необходимост от сигнализация за пешеходна пътека |
||
|---|---|---|
Постове:
148
![]() |
За поставянето на сигнализация на бул. Копенхаген в участъка между блокове 305, 306, 307 в трета част и бл. 268, 269 ,270 и 271 във втора част на Дружба 2 правихме проучване от името на Сдружението и вече писахме тук във форума, че получихме подкрепа за тази идея, която да се реализира след изграждането на продължението на булеварда до Цариградско шосе.
За това също съм раяснявала тук, но нека напомня, че от двете страни на трамвайната линия предстои изграждане на по две ленти за автомобили, чрез които да се постигне по-добра връзка на Дружба-2 с Цариградско и да се облекчи трафика по ул Д. Пешев, откъдето сега излизат голяма част от колите към Цариградско. Много трудно и бавно поради недостига на финансови средства се предвижва този въпрос. И то не за самото строителство, а за отчуждителните процедури по последните пет частни имота, попадащи в трасето на разширението. Хубавата новина е, че тези средства вече са осигурени, има и обявление за това. Трябва да приключат процедурите по отчуждаването и да започне работата по трасето - автомобилните платна. Оттам вече следва и да продължим да напомняме и да настояваме за светофарната сигнализация. Още повече, че след изграждането на това трасе такава сигнализация става повече от неизбежна, според мен. По предложението от другия пост - "за кръстовището в пета част" - не ми е много ясно кое кръстовище точно се има предвид. Предполагам, че е някое от кръстовищата по ул. Д. Пешев и понеже там са сигнализирани кръстовищата с Цариградско и това при Родеото остава кръстовището с Обиколна - завоя към Практикер и към блоковете на пета част. Проблемът за сигнализиране на това кръстовище е близостта му до другите две, а има норматив по закон за минимално разстояние между две сигнализирани кръстовища. Но този проблем според мен също се решава с предстоящото строителство по бул. Копенхаген, което коментирах по-горе, защото то неминуемо ще доведе до намаляване на трафика по ул. Д. Пешев и естествено ще разтовари кръстовищата по него. Най-накрая ми се иска да кажа и че 5 светофара да сложим много важни остават културата и толерантността при движението - добре е, ако се сещаме и за това. А иначе винаги има за какво злобливо да бъдат обвинени някои други, че не са свършили работа. Само дето нещата не се случват от злобливите забележки и коментари, а от искреното желание, воля и много работа нещата да станат и да станат колкото може по-добре.
Изпратено на: 7/9 22:39:22
|
|
|
|
||
Ти можеш да разглеждаш темите.
Ти можеш да пуснеш тема.
Ти можеш да отговаряш на постове.
Ти cannot да редактираш своите постове.
Ти не можеш да триеш своите постове.
Ти можеш да пускаш анкети.
Ти можеш да гласуваш.
Ти можеш да прикачаш файлове към постовете си.
Ти можеш да пускаш пост без одобрение.

Transfer